Със символични шествия те настояха заплатите им да бъдат увеличени

Протест на граничари в цялата страна навръх професионалния им празник. Със символични шествия граничните полицаи настояха заплатите им да бъдат увеличени. 

НЕДОВОЛСТВОТО В МВР: Полицаите доказват проблемите си с експертни тестове

Във Варна се събраха десетки представители на полиция, пожарна, жандармерия, както и работещи в затвора. Те изпълняват обещанието си за протести на всеки техен професионален празник. Желанията им са 15% увеличение на заплатите със задна дата, по-високо заплащане на извънредния труд, както и достойни условия на работа.

ИЗСЛЕДВАНЕ: Униформите на полицаите са с прекалено ниско качество

Недоволството на граничарите беляза почти всички гранични пунктове в страната. Служители от други структури в МВР също ги подкрепиха с присъствие.

Ще се разберат ли синдикатите и ръководството в МВР?

Предколедните бонуси от 480 лева на граничар и обещанието на властта, че решение на проблемите ще се търси, не успокояват граничарите. И докато служителите протестираха, в столицата професионалният им празник беше почетен тържествено от началниците им.

КРИЗАТА В МВР: Синдикати и шефове на масата за преговори

В навечерието на празника от МВР отчетоха добри резултати в охраната на границата. Само за година опитите за нелегално преминаване са с 81% по-малко.

Исканията за достойно заплащане обаче остават и затова граничните полицаи остават в готовност за нови протести.

Репортери: Искра Урумова, Екатерина Николова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.