Оказва се, че кубинките след 2 месеца носене, са практически неизползваеми

Навръх професионалния празник на българската полиция, служителите в МВР обявиха, че сменят формата на своето недоволство. Вместо протест на улицата, те ще доказват лошите условия на труд с научни изследвания. И ще питат хората как да изглежда и работи българската полиция.

На 8-и ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник.

НЕДОВОЛСТВОТО В МВР: Полицаите доказват проблемите си с експертни тестове

Химна не чуха синдикатите - даваха пресконференция. Разказаха, че според изследване, проведено в лаборатория в Берлин кубинките им са с обидно ниско качество и след 2 месеца носене, практически са неизползваеми.

Експертът, изготвил сравнителен анализ на облеклото, е Никша Никодинович. В доклада си той заявява, че големите рискове за Западна Европа - незаконните мигранти е пряко свързан с ниското заплащане. То е сред основните причини за демотивация на полицаите в Сърбия и България. 

Деца облякоха униформи и станаха полицаи за ден (ВИДЕО)

„За сръбските граничари не знам, но нашите си вършат работата”, заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Освен че се чисти от гнилите ябълки, ръководството на МВР се похвали, че си е стиснало ръцете със синдикатите във ведомството. Има нови униформи, ще има увеличение на заплатите и вече няма лимит на бензина.

Пожарникарите отново излизат на протест

„Промени има и към по-добро. Но не чувствително – да кажем, че има малко повече техника и места, където да се приютят в лоши условия”, коментира Валентин Попов, председател на СФСМВР.

Като справедливи определи исканията на колегите си главният секрета на МВР, а на въпрос каква оценка би писал на служителите си. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.