"За" искането гласуваха 100 депутати, 69 бяха "против"

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов относно криминогенната ситуация в страната и предприетите мерки за гарантиране сигурността на гражданите.

Прокуратурата по „горещи следи” за убийството на Петър Христов

"За" искането гласуваха 100 депутати, 69 бяха "против" и 38 се въздържаха, съобщава БТА. Драгомир Стойнев от БСП обясни искането така: „Искам министър-председателят да дойде и да обясни конкретни стъпки и действия. Имаме нужда в парламента какви са първите стъпки, така че хората да бъдат спокойни, че има държава и институции, които се грижат за гражданите си”. 

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Говори човекът, чул се с Петър Христов преди разстрела (ВИДЕО)

Председателят на правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов обаче обясни, че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила изслушване на политическото ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително и с участие на главния прокурор Сотир Цацаров.

Разследващите с нова версия за шесторното убийство в Нови Искър

„Компетентните комисии ще съберат съотносимите факти и обстоятелства и при необходимост от продължаващ дебат предполагам, че тогава би възникнало основание за изслушване. На всички ни е известно, че се състоя заседание на КСНС при президента, където цялата публика разбра за дебатите и изнесените доклади, за позициите на парламентарно представените партии“, каза още Данаил Кирилов, цитиран от БГНЕС. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.