Целта е отглеждането на свежа храна за космически изследователи

Изследователи от Германския аерокосмически център са започнали изграждането на усъвършенствана оранжерия в Антарктида - тестов проект за отглеждане на насаждения в Космоса, предаде ДПА.

Разгадаха мистериозни радиоимпулси от Космоса

Първите семена ще бъдат посадени в края на февруари. Това означава, че месец по-късно изследователите ще могат да откъснат първите марули и репички, съобщава БТА. 

Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад

"Космическият" парник е пристигнал с кораб край брега на Антарктида на 3 януари, след което е изтеглен със сноумобили на около 20 километра във вътрешността на континента до станцията Ноймайер III на института "Алфред Вегенер" и поставен върху скеле. Предстои монтирането на рафтове и помпи за хранителен разтвор, както и поставянето на специални светоизлъчващи диоди, осигуряващи максимално осветление. 

НАСА: Озоновата дупка се е свила и ще изчезне до 2060 г.

Най-любопитният компонент на усъвършенстваната оранжерия обаче е нейното съдържание - зеленчуци и билки, които ще растат без почва и дневна светлина. 

42 души се отровиха с въглероден окис във ферма в Канада

Целта на тестовия проект EDEN-ISS е отглеждането на свежа храна за космически изследователи, изпратени на бъдещи продължителни мисии до Луната и Марс. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.