Динамичният екшън ще ни пренесе в Лос Анджелис, където полицията се бори с банкови обирджии

Новото предложение в кината е динамичният екшън “Бърлога на крадци“, който държи под напрежение през всичките 140 минути. Филмът, който се разпространява благодарение на Лента, част от Нова Броудкастинг Груп, е режисьорски дебют за Кристиан Гъдегаст, известен със сценариите си в други хитови екшъни.

Действието ни пренася в Лос Анджелис, където банка се обира на всеки 48 минути. Градът гъмжи от обирджии, които безцеремонно атакуват клонове дори денем. Пабло Шрайбер и Къртис “50 Cent” Джаксън сформират банда, с която да опитат невъзможното - пробив в най-защитената сграда, тази на Федералния резерв. Досега никой не е опитвал подобен ход и банката се смята за неприкосновена. Но 30 милиона долара се унищожават там ежедневно, ако някой не успее да ги открадне преди това.

Полицията има дълга история във войната с обирджиите. Когато инкасо камион бива откраднат, без да са изчезнали пари, а охранителите убити в престрелка, ударна група от отдел “Тежки престъпления” се заема със залавянето на бандата. Джерард Бътлър е Големият Ник, водач на отряда, чиито методи са много ефективни, но крайно незаконни. Бруталните полицаи усещат, че е планирано нещо голямо, но дори нямат представа къде и кога.

Филмът показва изключителното майсторство на режисьора да разказва неочаквани истории. Заснет е с огромно внимание към реализма и ще се хареса на всеки, който се интересува от оръжия. Драматизмът се засилва от страхотната актьорска игра и близките планове спомагат за това. Здравеняците и от двете страни на закона изглеждат в страхотна форма, а сблъсъкът помежду им идва бавно, но е неминуем.

Филмът е с продължителност 140 минути, които минават неусетно, заради увлекателната фабула и неочаквания финал. До последните минути не се разбират мотивите на обирджиите, нито пък успехът на полицейската акция е гарантиран. “Бърлога на крадци” е същинско екшън приключение, издържано в най-добрите традиции на жанра.

“Лента“ е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента“  за 2017 г. е хитовата българска продукция “Бензин“, която отчете рекордни боксофис резултати, нареждайки се на първо място сред най-гледаните български филми от седем години насам и на второ място за всички времена. Друга успешна българска продукция е “Воевода“, вдъхновен от разказ на класика Николай Хайтов, както и отличения с пет награди “Златна роза” български филм “Вездесъщият” и “Дъвка за балончета“. Към хитовите ленти прибавяме и „La La Land” с Ема Стоун и Райън Гослинг, Най-новото предложение от Лента е “Бърлога на крадци“, което ще се завърти в кината от 19 януари. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.