Той се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет

Удивително е разбирателството между нашите народи. Това обяви Московският и на цяла Русия патриарх Кирил на среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

ПАМЕТНИЦИТЕ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ГАЛЕРИЯ

На разговорите между двамата беше и българският патриарх Неофит.

Борисов благодари за поздравленията за празника, които е получил от руските власти и припомни, че правителството е дало над 140 милиона лева за възстановяването на православни храмове.

МВР провери четирима заради заплахи към Руския патриарх

Пред Руския патриарх премиерът разказа и за намерението с повече инфраструктурни проекти да се свържат Западните Балкани.

Патриарх Кирил: Няма по-голяма любов от тази да положиш душата си за другите (ВИДЕО)

Патриарх Кирил получи и подарък - камък от съграждането на Троянския манастир и юбилейната монета на европредседателството.

БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО: Кой е първообразът на българското знаме?

„На всички вас, които сте проляли кръвта си - една голяма благодарност! Ние знаем ролята на руската православна църква - колко е помогнала. Известни сме с хуманността си”, каза Борисов. И добави: „Заедно със съседите ще работим да се свържем, затова винаги каним поп, защото без Господ ищо не можем да направим”.

Патриарх Кирил отбеляза: „Видях руски флаг, видях български флаг на Шипка”. По думите му във всички руски православни храмове е имало молебени за Освобождението на България.

ВСИЧКО ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.