Те поискаха европейска проверка на магистралите и други проекти

Камарата на строителите у нас иска оставката на четирима народни представители от БСП, начело с Елена Йончева. Причината е, че миналата седмица тя поиска европейска проверка на магистралите и други проекти, направени с български и европейски пари. Строителите отговориха с искане на оставки – тези на Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленски. 

Пленумът на БСП: Критики към лидера и подкрепа за депутатите с поискан имунитет

„Ние не можем да приемем, че български лаборатории, строители, учени не могат да проведат нормално наблюдение, а трябва да се обърнем към европейските, които били независими. Независими защо? Защото група депутати ги посочват като такива. Ние пък изпитваме и несигурността дали те са толкова независими. В България, ако са зависими, от кого и как са зависими”, попита инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България.

БСП внесе искане в АПИ за независима техническа експертиза на основни пътища

"Никоя камара и никой бизнесмен няма право да си избира кои депутати са му удобни. Съмненията не са наши, те са общи, не става дума за политизация, а за прозрачност”, каза Крум Зарков от БСП.

Според строителите не ставало дума за пътищата, а за политика и става въпрос за популистко говорене.

Заради медийни публикации и съмнения в корупция строителите са поканили на среща европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, за да изяснят истината.

Още миналата седмица от Агенция пътна инфраструктура обясниха, че проверка от Европа на българските пътища няма как да стане заради пречки в закона. Все пак обаче БСП щяло да получи писмен отговор и доклад.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.