България ще стане нормализирана европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна, каза депутатът

И БСП, и президентът се опитват да прикрият една акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство и правителство, което има конкретна програмна за изпълнение, която най-вече дава видими резултати. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на „Здравей, България”.

Той коментира думите на президента, според когото, който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора. „Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице. Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт – там изоставането е видимо. България ще стане нормализирана  европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна”,  каза той.

Президентът ще сформира Съвет за стратегическо развитие на България

По повод на констатацията на президента, че българската демокрация губи позиции и свободата на словото е обект на преследване, Гърневски каза: „Речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени – грубо посегателство върху разделението на властите в страната. И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.