Със заупокойна молитва за загиналите войници в църквата "Свето Вознесение Господне" в Шумен започна отбелязването на националния празник

Със заупокойна молитва за загиналите войници в църквата "Свето Вознесение Господне" в Шумен започна отбелязването на Националния празник Трети март в Шумен. След това граждани и представители на институции положиха венци и цветя пред паметните плочи на опълченците от Шуменско, взели участие в Освободителната война.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ ТУК

"Трети март е дата, която докосва ума и сърцето на всеки българин. На този ден се ражда свободата. Трети март е празникът, който ни зарежда с чувството за дълг и любов към родината, ръководили нашите предци в борбите за обединение и национална независимост. Патриотизмът и саможертвата им ни задължават да следваме техните завети, да пазим достойнството си като народ и да предадем на децата си мечтата им за един по-добър и сигурен свят", отбеляза в словото си кмета Любомир Христов, който поздрави шуменци за празника.

Кулминацията на днешния празник в Шумен ще бъде в 18.30 часа на площад "Кристал", където ще се извърши тържествена заря-проверка. В нея ще вземат участие около 100 военнослужещите.

141 години свободна България! Празненства в цялата страна (ВИДЕО+СНИМКИ)

12-метров трибагреник се развя от крепостта Овеч в Провадия (СНИМКИ)

Българи изработиха 15-метров трибагреник за празника (ВИДЕО)

ПРАЗНИЧНО: На ски в народни носии (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.