Коментира Александър Сиди от ВМРО

Напрежението по отношение на евроизборите ще продължава, докато не се вземе каквото и да е окончателно решение. Без значение как ще се явим на европейските избори, в парламентарната група проблем няма. Това каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Депутатите от ВОЛЯ осигуриха кворума в пленарна зала (ВИДЕО)

"Следващата сряда ще бъдем 27. Нямаме проблем да съберем нашите хора в зала", добави той.

Той посочи, че осигуряването на кворума ще затрудни работата на коалицията. „Това пречи на работата им като народни представители, защото основната работа на депутатите е, освен да бъдат в зала и да работят, да се срещат с хора и да пътуват. Има много делегации, които представят България в Европа и света”, каза той.

Депутатът от ВМРО коментира и регистрацията на ВОЛЯ в пленарна зала, след като в четвъртък от партията обявиха, че няма да попълнят кворума. „Марешки очевидно има своята политическа логика. Аз не я разбрах, но това не означава, че той няма такава. Ситуацията изглежда малко комична, малко циркаджийска отстрани", смята Сиди.

Той подчерта, че не е добре опозицията да не е в пленарната зала. Според него решението на БСП не дава положителен резултат за партията. „Избрани сме в НС да водим дебати по важните теми за хората, а не да стоим навън и да обясняваме как вътре всичко е много лошо. Не е добре за никой опозицията да не бъде в Народното събрание. Според мен това решение не води до никакви резултати и, според мен, хората забравиха вече, че те не са в залата ”, коментира той.

Депутатът коментира и атентата в Нова Зеландия. "Религиозната война е започнала и ако ние, в Европа, продължаваме да се правим, че такава няма, виждаме другата страна, която също не е хубава. Много сериозно трябва да се вземат мерки и политиците в Европа да осъзнаят докъде водят с безумната си политика по много въпроси", заяви Сиди.

Той подчерта, че терористът не е закупил оръжията си легално. Сиди обвърза случилото се с предложението на ВМРО да се либерализира режимът за закупуване на оръжия в Европа. „Със сигурност, ако там имаше въоръжени хора, които знаят какво да правят с оръжия, щяха да го спрат по-рано”, каза Александър Сиди.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.