Връщаме се на работа, за да можем да оставим колегите да изпълняват програмата, която трябва да изпълнят в следващите две години

„Днес ние видяхме, че ВОЛЯ може да направи така, че най-голямата парламентарна група да бъде принудена да даде отчет за изпълнение на своята програма. Изводът след нашия политически ход е, че парламентът има нужда то ВОЛЯ, а не от Столетница, защото БСП ги няма от месец. Те поставиха някакви безумни условия, за машинното гласуване например, а ние поставихме резонни въпроси – какви ще бъдат доходите, какви са пенсиите, какво е образованието, за да можем да вземем своето решене – дали да останем в парламента или да оставим държавата в хаос”. Това коментира зам.-председателят на ВОЛЯ Кръстина Таскова в студиото на "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

След разговори с ГЕРБ: ВОЛЯ остава в парламента

По-рано днес след среща между представители на ГЕРБ и ВОЛЯ, двете политически формации стигнаха до консенсус по различни секторни политики.

„Това което решихме е, че няма да сме ние тези, които да направят криза в държавата и с поведението си ще предизвикат предсрочни избори. Връщаме се на работа, за да можем да оставим колегите да изпълняват програмата, която трябва да изпълнят в следващите две години. Ние не правим оценка на програмата, но ако те не се справят с нея, техните избиратели ще им дадат оценка”, заяви още Таскова относно евентуалното излизане на партия ВОЛЯ от пленарна зала.

Депутатите от ВОЛЯ осигуриха кворума в пленарна зала (ВИДЕО)

„За нас е важен диалогът. Важно е да можем да седнем на една маса и да можем да изговорим всички проблеми. Не коментирам дали сме доволни или не от чутото на срещата. Коментирам, че те направиха отчет и поеха отговорност за изпълнението на програмата си докрая. Хората ще й дадат оценка”, допълни още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.