Въпреки отдавна подаден сигнал, той все още не е ремонтиран

Мост на подбалканския път София – Бургас, на околовръстното шосе на Казанлък посока Стара Загора, застрашава минаващите автомобили. Участъкът е в това състояние от няколко години. Причината е преминала извънгабаритна военна техника. От тогава съоръжението има стърчащи арматурни железа и бетонни блокове, които постоянно падат.

Започнаха ремонти на три виадукта на АМ „Тракия”

„Това се повтаря в рамките на втора година. Преминавах от тук с колата и както винаги падна парче на стъклото и сцепи от дясната страна повече от половината му. Не знам на какво се дължи това да не се вземат никакви мерки след моето заснимане, но се надявам след този репортаж да се вземат крайни мерки, за да не се стигне до по-лоши фрапиращи ситуации”, разказва един от потърпевшите -  Христо Коларов, който преди време заснема опасния участък.

 „Ситуацията всъщност не е драматична. Мостът е безопасен за движение, както под него, така и над него. Ударена е само 14-тата греда, върху която се намира тротоарна конзола, но цялата носеща конструкция е непокътната”, твърди ръководителят на Агенцията за пътна инфраструктура, Илия Златев.  

Продължават ремонтите на два виадукта на АМ "Хемус"

Той съобщи, че най-вероятно още това лято щял да се случи ремонта на това съоръжение. Като причина за забавянето на ремонта той посочи „много сериозен авариен ремонт” на проход Шипка миналата година заради пропаднало пътно платно, за което бил насочен много сериозен ресурс. По думите му ежедневно се следяло да няма отчупване на бетонни блокове от моста.

репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.