ГЕРБ могат да направят правителство на малцинството, коментира още лидерът на ВОЛЯ

„Парламентарните избори ще бъдат тогава, когато им е срокът. Няма да има предсрочни”. Това прогнозира Веселин Марешки в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Преди това лидерът на ВОЛЯ коментира, че „ГЕРБ могат да направят правителство на малцинството”.

„То да е по конкретна програма с ясни цели за повишаване на доходите на българите, справянето с демографската криза. Това ще го подкрепяме, без да сме част от правителството. Готови сме да подкрепяме всяко правителство, което върви с бързи крачки към това нещо”, заяви Марешки. Той отправи остри критики към вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Себе си определи като силен в икономиката. „Аз съм силен в икономиката. Ако вляза в управлението, първата работа, която ще свърша, в рамките на 1 година във всяка една община на България да има алтернатива на грабежа, свързан с горивата”, заяви Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ коментира и КСНС при президента. „Преди година и половина ние казахме на Консултативния съвет, че този закон е абсолютно безсмислен, че няма да доведе до нищо хубаво, че няма нужда от поредния орган, който няма да свърши работа, а трябва да дадем повече власт на съществуващите органи – ДАНС, прокуратура. Година и половина им трябваше на моите конкуренти, за да узреят и вчера да кажат „Признаваме, че Марешки беше прав””, заяви Марешки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.