То се провежда за четвърта поредна година

Днес в София се провеждат велошествие и маратон за чист въздух. Това се случва за четвърта поредна година. В инициативата се включват и десетки спортни звезди. Сред тях са фигуристката Александра Вегин, златното момиче на България Ренета Камберова и Дойчин Боянов, който изкачи Еверест без кислород.

„Искаме да оставим послание на хората да спортуват повече, защото спортът е здраве и добро настроение”, каза Камберова. За нея е важно да запазим въздуха, който дишаме, защото „ако не го направим ние, няма кой да го направи”.

„КАРАЙ КОЛЕЛО, ПОДАРИ ДОБРО”: Доброволци събират пари за изоставени деца

„Тази инициатива е една добра провокация към столичани. Дано те да открият предимството на велосипеда. По този начин ще направим и нашия град освен с малко по-чист въздух и по-приятно място за разходки. Радвам се, че се полагат усилия да се увеличават трасетата с велоалеи в града”, сподели от своя страна Боянов.

По неговите думи София все повече започвала да прилича на „развит европейски град”. Той се надява, че с темповете, с които се работело, един ден в столицата ще има пълноценна веломрежа.

Целия разговор със спортистите вижте във видеото.

репортер: Никол Панчева