Нова Броудкастинг груп има 8 номинации в 3 различни категории

На 10 юни 2019 г., понеделник, стартира първи етап на потребителската класация „Любимите марки“. Инициативата се реализира за единадесета поредна година и дава възможност на потребителите да определят марките, които обичат. В класацията „Любимите марки“ са основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

Nova.bg, Dariknews.bg и Vesti.bg са номинирани за любими „Уеб медии и сайтове“, каналите NOVA, KINO NOVA, DIEMA и DIEMA FAMILY се състезават за награда в категорията „Телевизия“, а NOVA NEWS - за „Радио“.  

Подбрани са 36 категории, в които всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка.

До 16 юни (включително) всеки потребител може да подкрепи предпочитаната от него марка в общо 36 категории, като гласува за нея на он-лайн адрес www.mylovemarks.eu. По време на този първи кръг потребителите избират своите любими марки в падащо меню за всяка от подбраните категории. Този етап цели да отсее Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли. В следващия кръг продължават онези 6 марки в категория, събрали най-много потребителски гласове.

Класацията се провежда в три етапа. Втори етап ще се стартира на 20 юни и ще продължи до 26 юни (включително), като в този период потребителите могат да гласуват за до 3 от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията. Третият етап стартира на 1 юли и ще продължи до 7 юли (включително). На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория. Във втори и трети етап, потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове няма да се отчитат! Официалният коктейл по връчването на сертификатите ще се проведе на 11 юли.

За разлика от други класации, „Любимите марки" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „Любимите марки" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Бранд мениджър на годината:

Тази година за първи път ще бъдат връчени и призове за бранд мениджърите, маркетинг мениджърите и комуникаторите, развили и наложили марката сред потребителите – тези, които са допринесли с креативност, иновативнастратегия и адекватен комуникационен план за силното присъствие на продукта/услугата и емоционалната му връзка с потребителите. Това са специалистите, стоящи зад всяко послание, слоган, статия, постове в социалните мрежи, които разбират потребностите на своите последователи и денонощно са близо до тях. 

Ето защо, тази година екипът на класацията, следвайки обществения вот и резултати в рамките на класацията, ще възнагради и специалистите, отговорни за превръщането на една марка в предпочитана и любима. Като връчи награди не само на спечелилите марки във всяка категория, а и на професионалистите, стоящи зад успешния бранд – на марките-финалисти в ТОП 3.

„Brand Talks” – The First Branding Conference

Освен класацията и церемонията по награждаване на брандовете и техните мениджъри, ще се проведе и дневно събитие, на което ще бъдат представени най-новите подходи и тенденции в бранд мениджмънта. Ще имате и уникалната възможност да чуете историите на успеха на едни от водещите световни брандове и специалисти. Световноизвестни специалисти в областта на маркетинга, рекламата и ПР-а ще се присъединят към нас, за да споделят своя опит и да дадат ценни препоръки кое е разковничето и как трябва да общуваме със съвременния потребител, за да имаме емоционална връзка и лоялни клиенти. Ще чуете вдъхновяващи истории, примери от практиката и ценни съвети как да направите своя бранд не просто успешен, а любим.