Те са задържани за срок от 72 часа

Четирима от ромите, участвали в масовите сбивания в карловското село Розино, остават в ареста. Районна прокуратура-Карлово ги привлече като обвиняеми и ги задържа за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

С.М., на 30 г., А.С., на 32 г., И.С., на 24 г,, А.С., на 47 г. са обвинени за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и за това, че са държали огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешение.

След масовия бой с 44 арестувани в Розино: Прокуратурата повдигна три обвинения

Те остават в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районната прокуратура в Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Продължават активните процесуално-следствените действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите лица и др.

Масов бой между враждуващи фамилии в Розино, 44 в ареста (ВИДЕО)

По същия случая за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, които се разглеждат от Районния съд, а останалите са разпитани като свидетели и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.