Очакваните резултати са повишено докладване на пострадалите

В сряда в "Пирогов“ стартира проектът „Координиран мулти-секторен отговор към домашното насилие, чрез въвеждане на основен пакет от услуги”. Той се осъществява съвместно между УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” и Асоциация „Деметра”, съобщиха от лечебното заведение.

Дългосрочната цел на проекта е да се обучат служителите на болницата как да разпознават жертви на домашно насилие. По този начин ще се постигне увеличаване на докладването и повишаване ефективността на услугите.

Oперации от бъдещето в "Пирогов"

Очакваните резултати, заложени в проекта, са повишено докладване на пострадалите от домашно насилие, повишена отговорност у извършителите, готов пакет от услуги за осигуряване на единен отговор по проблема домашно насилие, включващ здравна, социална и правоприлагаща оценка на риска и интервенции.

Лекари спасиха родилка, изпаднала в кома след рядко усложнение

Основните дейности, които ще бъдат предоставяни в проекта са комплексна услуга за жертви на домашно насилие от мултидисциплинарен екип; специализирана програма за работа с извършители на домашно насилие; изработване на „основен пакет от услуги за жертви на домашно насилие“ за осигуряване на единен междуинституционален отговор на проблема, включващ базисни характеристики на основни и специфични услуги при здравни, правоприлагащи и социални дейности в помощ на жертвите на домашно насилие, разпространение на информационни материали за повишаване на информираността по проблема.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.