Ще бъде топло, с температури до 32 градуса

Денят ще е облачен почти над цялата страна. Облачността ще е променлива, често значителна. До обяд ще превалява слабо в Централна България. След това, по-значителни локални валежи с гръмотевици очакваме от двете страни на централна и източна Стара планина, в равнинните райони на Южна България и в Родопите. Температурите в следобедните часове – между 27 и 32 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вероятността за слаби превалявания е по-голяма по северната част от крайбрежието. Температурите на въздуха – между 27 и 31 градуса, на морската вода – около 26 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълната до метър.

В сряда валежи не се очакват. В четвъртък ще има условия за летни бури в източна и по-конкретно североизточна България. В началото на почивните дни страната ни ще попадне под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане. В петък през нощта и в събота очакваме слаби превалявания с гръмотевична активност. Дневните температури до неделя ще са над 30 градуса. В края на седмицата и в началото на новата – малко под 30 градуса.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.