Бащата на момчето иска от съдиите по делото да защитят публично решението си

Семейството на Андрей Монов внесе жалба в прокуратурата с искане за възобновяване на делото срещу осъдения за убийството на сина им - Джок Полфрийман. „Вярвам и за това внасяме тази жалба, не мога да им влияя, но съм убеден, че това ще бъдат хора морални, които ще вземат правилното решение”, каза Христо Монов, баща на убитото от Полфрийман момче.  

Джок Полфрийман излезе предсрочно от Софийския затвор (ОБЗОР)

А в страната общественото недоволство расте. Засега бащата на Андрей няма да се присъединява към другите протести, но кани приятелите на сина си и всички българи, които се чувстват жертви на българското правосъдие на 26-ти септември. „Единственото, което мога да им кажа е, че ги подкрепям и им благодаря.  Най-големият ще е тук на площад България, който го е измислил поклон пред търсенето на този символ, защото синът ми благовенееше пред името на родината”, допълни Христо Монов.

Недоволни на протест срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман

Той настоява съдиите Калин Калпакчиев и Весислава Иванова да излязат публично и да защитят решението си за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. „Сълзи не са ми останали да плача, но няма да оставя да се гаврят с паметта на сина ми.Трябва да се противопоставя на това беззаконие. Не просто, за да спася гаврата с паметта на моя син, а за да махнем от българската съдебна сиситема двама души, които поругават закона. Председателят на състава г-н Калпакчиев и членът на състава г-жа Иванова”, споделя опечаленият баща.

Монов допуска, че решението на съдийския състав може да е мотивирано от странични фактори и причини. „Излиза, че са неморални, може би са мотивирани по друг начин. В българския съд за съжаление работят тези двама души, които злепоставят съда като институция, която гарантира справедливостта”, заяви пред NOVA той.

Джок Полфрийман остава в центъра за чужденци в Бусманци

Според бащата на Андрей Монов Полфийман не може да се поправи. Казва го не само като баща, а и като психолог с над 20-годишна клинична практика. В четвъртък той няма да отиде на гробището, а пред Съдебната палата, за да протестира за справедливост.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си