Решението на съда Полфрийман да бъде предсрочно освободен предизвика бурни обществени реакции

В предаването „Неделята на NOVA” говориха двама бащи, чиито синове бяха жестоко убити, а извършителите бяха пуснати на свобода.

Наско Александров загуби сина си преди 10 години. Васил Александров загина заедно с Кирил Въжаров пред дискотека „Соло”, след като бяха намушкани от Илиян Тодоров. Извършителят е заловен и арестуван няколко дни по-късно. Според съдията по делото обаче не може да се каже, че Тодоров не е извършил престъплението, но доказателствата срещу него не били достатъчни. В края на 2011 г. Тодоров излезе от ареста и до този момент не се знае къде се намира.  

„Синът ми беше най-добрият строителен алпинист в България.  Кирил беше най-добрият вратар. Освободиха убиеца им, при положение, че аз заведох свидетел. Братовчеди на убиеца дадоха 10 000 лв., за да бъде потулен случая. Това е опасен човек. Не съм заплашвал родителите на Илиян Тодоров. Заключвали са ме заради такива лъжи. Искам просто справедливост", заяви Наско Александров.

Случаят „Полфрийман”: Протести и политическо напрежение след съдебното решение (ВИДЕО)

В ефира на предаването коментар направи и бащата на убития от Полфрийман - Андрей Монов. 

„Ходя спокойно по улицата, придвижвам се с градския транспорт. Тези, които ме обвиниха, че искам да раздавам правосъдие, доказаха, че ненавиждат хората от улицата. Мога да докажа, че законът не е спазен. Този съдебен състав не е независим и е предубеден. Докладчикът по делото и преседателят на състава са тясно свързани с Българския хелзинкски комитет.  Този убиец поиска да бъде пуснат да си оправи прическата, да има порно канали в затвора”, разказа Христо Монов, бащата Андрей Монов. Той благодари на всички хора, които са подкрепили обжалването на решението на Софийския апелативен съд и са протестирали заедно със семейството на Андрей.

„До 23 октомври, когато ще се гледа делото, нито аз, нито моето семейство ще каже нещо по въпроса. Нарушено е чувството ни за справедливост”, каза още Христо Монов.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.