Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров пред депутати

Очна ставка и разпечатки на телефонните разговори. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви пред депутатите, че това са следващите стъпки от страна на прокуратурата по казуса БНР. А причината е разминаване на версиите на техническия директор Пламен Костов и генералния директор Светослав Костов за прекъсването на програма „Хоризонт”.

Журналисти излязоха на протест пред БНР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според Цацаров за това трябва да има привлечен към наказателна отговорност, но трябва да се изясни кой точно. Ще се проверяват и телефонни разпечатки, за да се стане ясно имало ли е външен натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир. Експертизи и разпит на свидетели трябва да установят и дали редактор, роднина на Великова, е опитал физическа саморазправа с репортер на БНР.

Предотвратен е нов опит за спиране на излъчването на БНР

„Спирането на радиото очевидно е нарушение на длъжностни задължения. Аз силно се надявам, че част от версиите ще могат да отпаднат или да се потвърдят след в резултат на времето и абонатите на телефонните разговори. Самите съдебни разрешения са входирани при съответните мобилните оператори. От там нататък зависи от техния отговор”, заяви Цацаров.

„Част от тази информация е една от най-важните части, която се очаква. Полезно заседание, ще ни помогне и в следващо заседание да формулираме и въпроси към СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията”, заяви Тома Биков,  председател на анкетната комисия за БНР.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.