Според майка му той е убит

Тялото на 25- годишния Марин Георгиев, който цяло лято бе издирван в района на бургаска област, бе открит на метри от болницата, в която се лекувал. Младият мъж е лежал в психиатричната клиника в Раднево преди да изчезне. Родителите му имат собствена версия за изчезването на сина им.

„На 4 октомври в 3 следобед са се обадили на моя съпруг, че е открито тяло на млад мъж в района на болницата. Много близо до главната алея. Той постъпи в лечебното заведение на 14 май. 4 месеца трябваше да остане”, сподели пред NOVA Мария Георгиева, майка на Марин.

Откриха тялото на българин, изчезнал преди няколко месеца в Англия

Баща му Николай Георгиев допълни, че на 23 юли младият мъж е избягал. Научил новината от старшата сестра на болницата. „Многократно сме ги предупреждавали, че Марин бяга. Доктори, сестри, всички са запознати, че той бяга. Ако беше избягал той щеше да си дойде в Ямбол”, каза още Георгиев.

„Подозренията ми са, че е имал убийство в Раднево. Нещо лошо се е случило. Той не е бягал от болницата. Той е захвърлен там”, каза още майката на Марин и допълни, че той е щял да намери начин да се върне вкъщи.

По думите й част от дясната ръка на сина й липсва. Според разследващите тя е изядена от животни. Според нея Марин е бил физически здрав.

Откриха мъртъв изчезналия край Варна Иван Йорданов

„На 23 юли в РУ – Раднево е получен сигнал от Държавната психиатрична болница за избягал гражданин, настанен за принудително лечение. Извършен е обход в посока мястото на оттеглянето му. Не е намерен на територията на болницата. Направен е обход в гориста местност и шахти. На 29 юли мъжът е обявен за общодържавно издирване. Той е намерен на 4 октомври в гориста местност край болницата. Открит е от служител на лечебното заведение”, заяви старши Комисар Стоян Стоянов от ОД на МВР - Стара Загора.

„При назначената съдебно-медицинската експертиза се установява, че външно трупът е мумифицирал.  Външно при огледа на тялото и последващата аутопсия не се установява да има разрези по него. Липсва едната ръка, която вероятно е отнесена от безстопанствени животни. Нямаме никакви доказателства по трупа да са извършвани някакви интервенции. Костите са здрави, черепът е здрав. Нямаме данни за настъпила насилствена смърт. Zа самото проведено лечение са разпитани свидетели по делото, но доколкото съм запознат, експериментално лечение с това лице не е провеждано”, каза пред NOVA Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Намериха мъртъв младия българин, изчезнал във Великобритания (СНИМКА)

Междувременно от Районна прокуратура - Раднево съобщиха, че е образувано досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на 25-годишния Марин Георгиев.

„Категорично не се касае за търговия с органи”, заяви районният  прокурор на Раднево Даниела Славкова.

Въпреки отговора на разследващите за липса на насилствена смърт, у родителите на Марин остават съмненията. Разследването по случая продължава.

Репортери: Цеца Алексова, Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.