Тя е най-възрастната жена, привличана към наказателна отговорност у нас

Само пред NOVA - говори 78-годишната жена, осъдена за продажба на наркотици и участие в организирана престъпна група. Това е най-възрастната жена, привличана към наказателна отговорност у нас. По случая е осъден и внукът й.

По професия, Цветанка е счетоводител. Преди година попада зад решетките по обвинение в наркотрафик. Казва, че никога няма да забрави как спецполицаи от ГДБОП я арестували в апартамента й в „Люлин”.

Осъдиха баба и внука й за разпространение на дрога

„Оставиха ме в една килия. Вътре имаше едно метално легло, някакво скъсано одеяло и един метален стол. Беше студено”, каза осъдената на първа инстанция като наркодилър Цветанка Чавкарска.

Остава там една седмица. След това я пускат под домашен арест. Сега е на свобода, с присъда от 1 година, условно. Избягва да се среща с хора, за да не я сочат с пръст.

Запитана как е възможно една жена, която е и майка, и баба да продава наркотици на деца, тя отговаря: „Много пъти съм мислила за това и затова дори, когато можех да излизам, аз ходех само зад блока – отивах докрая и се връщах. Просто не исках да срещам хората. Исках да виждам хората, да ги чувам, да говоря с тях, но се чувствах неудобно”.

Наркодилър се опита да избяга от затвора дегизиран като дъщеря си (ВИДЕО)

Въпреки присъда, Цветанка не изпитва вина. Не хвърля такава и върху внука й, който е осъден на 4 г. затвор. „Аз не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата, както казват. Не съм продавала”, коментира тя.

Не и според съда. „От събраните доказателства е установено, че възрастната жена сама разфасовала марихуаната на дози и е продавала в дома на си клиенти след предварителна уговорка по телефона”, заяви Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура.

Цветанка твърди, че е противник на дрогата. „Обичам всички деца – малки и големи и се моля никога да не им се случва нещо такова - да вземат наркотици”, каза тя.

Мъж почина в самолет, след като погълна 246 пакета кокаин

„Тя е изхвърлила от прозореца плик, съдържащ наркотични вещества. Жената се опитала да изхвърли и останалото съхранявано от нея наркотично вещество в тоалетната чиния”, каза  Сийка Милева.

Освен условното наказание възрастната жена трябва да плати и глоба от 5 000 лева. Присъдата й не е окончателна.