"Обичай ме бавно" е новата стихосбирка на поета

"Обичай ме бавно" е стилен микс с най-добрите ми творби, но и с нови стихове. Това е история на любов, подредена с живот. Живеем в забързано време и нямаме време да обърнем внимание на човека до себе си". Това коментира в ефира на "Събуди се" поетът Добромир Банев за новата си стихосбирка "Обичай ме бавно".

Той обясни, че любовта е движещата сила в живота и ни отличава от другите същества. "Хората имаме разсъдък и можем да насочим чувствата си. Любовта ни прави живи. Прагматизмът и емоцията винаги съществуват паралелно и не си пречат", каза още Банов.

Еднакво различният Добромир Банев

По думите му този, който има истинско отношение към поезията няма да се задоволи със социалните мрежи. "Социалните мрежи оказват влияние върху това се стигне върху повече читатели, но смятам, че този с истинско отношение към поезията, ще потърси повече. Пълно е с млади хора, които се вълнуват от поезията", заяви той.

Представянето на стихосбирката "Обичай ме бавно" на Добромир Банев ще бъде на 6 февруари, четвъртък, от 18.30 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София.