БСП избира нов председател на 9 и 10 май

Има много номинирани, което аз разчитам като желание на членовете на партията да намерят своя председател. Това, че Корнелия Нинова се номинирана, е по две причини – от уважение към поста, и второ – има натиск. Това заяви в предаването „Плюс-Минус.Коментарът след новините” Красимир Янков от БСП.

В БСП спорят правят ли се номинациите за лидер на партията под натиск

"Има решения на изборната комисия, които са неприемливи, но те оказват натиск да бъде номинирана Нинова. Няма чуваемост, няма разбиране за това, че по този начин се опорочава изборът. От вчерашното заседание това, което е новина, е свикването на Конкреса на 9 и 10 май и обявяването на числения състав", смята той.

Депутат от БСП: Не може да се прехвърля вината за освиркванията на левицата и президента

"Дебатът, разговорът, който продължи над 8 часа, липсата на анализ. Нямаше отчет. Вчера беше поставен въпросът Корнелия Нинова да направи отчет за тези 4 години като председател и това беше отхвърлено от нея и ръководството. Имаше такова предложение. От това се бяга. Целта е ясна – да се направи изборът малко в стил „Стани да седна”, коментира Янков.

Кои са най-одобряваните и най-неодобряваните политици?

"Членовете на БСП са 84 000 съгласно списъците. Но защо в рамките на няколко години членовете са намалели от 115 000 на 84 хиляди и дали ръководството има предложение какво трябва да направим, за да не се свиваме, какво да очакваме? Демографският срив е единственото обяснение, но има и други проблеми", каза още той.

Депутат от БСП: Няма координирани действия с президента

Янков заяви категорично, че е опонент на Корнелия Нинова, за разлика от Кирил Добрев, който е нейн заместник и според него те са екип и едно цяло, а не алтернатива един на друг.

Още от разговора с Красимир Янков гледайте във видеото.