На Ботуша са регистрирани над 10 000 случая на заразени с новия тип вирус

Италианското правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите мерки за борба с епидемията от коронавирус. Това обяви министър-председателят на страната Джузепе Конте, цитиран от БГНЕС.

„Отпускате огромната сума от 25 милиарда, която няма да бъде използвана незабавно, но ще послужи за преодоляването на всички трудности в тази извънредна ситуация“, каза Конте на пресконференция.

В Италия спират плащанията на ипотеки и данъци заради COVID-19

Министърът на финансите Роберто Гуалтиери съобщи, че първият указ с конкретни икономически мерки ще бъде приет в петък, 13 март. 12 милиарда евро ще бъдат изразходвани за подкрепа на семействата и компаниите, добави той.

„Никой няма да загуби работата си заради коронавируса“, увери финансовият министър.

В момента на Ботуша са регистрирани над 10 000 случая на заразени с новия вирус, като броят на жертвите за едно денонощие е нараснал от 463 на 631. Оздравели са 1004 души.

ИЗВЪНРЕДНО: Цяла Италия под карантина

Карантината, въведена по-рано за редица северни региони на Италия, вече обхваща цялата страна. Придвижването между провинциите се разрешава само при спешна нужда, забраняват се всички масови мероприятия, затворени са религиозните и културни институции.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК