Те носят маски и настояват американците „да си стоят у дома“

Мексикански демонстранти затвориха граничен пункт със САЩ на фона на опасения, че непроверени за COVID-19 граждани на САЩ мoже да разпространят заболяването, предаде БНР.

Коронавирусът продължава да се разпространява по света (ОБЗОР)

Жители на Сонора, южно от американския щат Аризона, обещаха да блокират трафика към Мексико за втори пореден ден, след като затвориха КПП-то за часове в сряда.

Те носят маски и настояват американците „да си стоят у дома“. Мексико има по-малко от 500 потвърдени случая на коронавирус, в САЩ те са над 65 000.

Границата трябва да е затворена, освен за неотложен бизнес, но протестиращите заявиха, че това не се прилага от властите особено строго. Не се правят и тестове за заболяването.

Блокадата е ръководена от членове на базираната в Сонора организация „Здраве и живот“, която призовава да се прави тест на всеки, който пристига от САЩ. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си