Двамата проведоха телефонен разговор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин в телефонен разговор в понеделник се договориха за важността на гарантирането на стабилност на глобалните енергийни пазари. Това се посочва в изявление на Белия дом след разговора, пише БГНЕС.

Пандемията от COVID-19 продължава да нанася удари по световната икономика

"Лидерите обсъдиха също така критични двустранни и международни въпроси. Президентът Тръмп и президентът Путин се договориха за важността на осигуряване на стабилността на глобалните енергийни пазари", се казва в документа.

Още един месец социална изолация в САЩ

Тръмп и Путин се договориха да работят в тясно сътрудничество в рамките на Г-20, за да се противопоставят на разпространението на новия коронавирус, както и да съживят световната икономика. Тръмп също изрази интерес към демократичния преход във Венецуела, който ще сложи край на продължаващата криза. "По отношение на Венецуела президентът Тръмп повтори, че ситуацията във Венецуела е трудна и всички сме заинтересовани от демократичен преход, който да сложи край на продължаващата криза", се казва в документа.

Пресслужбата на Кремъл съобщи по-рано, че Путин и Тръмп са обсъдили възможността за по-тясно сътрудничество между двете страни за противодействие на разпространението на коронавируса в света и състоянието на глобалния петролен пазар. Засегнати са били и някои въпроси на двустранните отношения, отбеляза пресслужбата на Кремъл.