Мярката беше въведена във вторник

В цяла Старозагорска област се въвежда вечерен час от 21.00 до 05.00 ч. Изключенията са описани в заповедта на министъра на здравеопазването. Това са граждани, които са на работа, спешни случаи и хора със здравословни проблеми.

Мярката се налага заради нарушенията на заповедта на министъра. Изпълнението на тази заповед се възлага на общините и на МВР.

Въвеждат вечерен час в област Стара Загора

„Имаме двама заразени с коронавирус в областта. Подобна мярка като вечерен час не се взима лесно. Но това работи в няколко общини“, заяви областният управител Гергана Микова.

„Длъжни сме да предприемем тези мерки, ако искаме да запазим живота на хората и здравната система. В болницата има ограничен брой легла за тези, които са заразени с коронавирус. Винаги се опитваме да заобиколим дадена разпоредба. Това не е редно Забранихме на хората да разхождат кучета извън обсега на дома, в който живеят, тъй като те използват животните, за да обиколят целия град", каза кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той допълни, че трябва да бъдат взети крути мерки, за да има ефект. 

Общо 412 души с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе

Повече гледайте във видеото

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП