Те продължават да арестуват нарушители на заповедта за събиране в паркове

Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до този момент полицаи в болницата на МВР. Тестовете ще продължат и в следващите дни, докато полицейските служители продължават да арестуват нарушители на заповедта за излизане и събиране в паркове и градинки.

Изследването на служители на МВР, които са една от най-рисковите групи, започна вчера. В рамките на деня от близо 50 полицаи, изследвани в МВР болница, нито една проба не се оказа положителна, съобщава БНР.

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Близо 800 са издадените актове в цялата страна от патрулите на полицията на хора, които се разхождат в паркове и градини. Всеки един е на стойност 5000 лв.

Около 370 са досъдебните производства у нас заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това.

Повече патрули от днес по всички подстъпи към Витоша

От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете.

За момента няма сериозни инциденти по пропускателните пунктове на областните градове у нас. От полицията напомнят на хората да носят по няколко попълнени декларации, тъй като е нужно да остават копие на всеки преминат пункт. Служебните бележки от работодател остават в пътуващите, но е по-добре да имат копие и от този документ, ако случайно им бъде поискано.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП