Върху маршрутните табели се появиха специални надписи

От столичния автотранспорт решиха също да призоват хората да спазват ограничителните мерки. Основната им цел е да предотвратят масовото струпване около Великден. 

Върху маршрутната табела на превозните средства е изписан надпис „Оставаме вкъщи днес, за да се прегърнем утре”.

Лекари от цялата страна аплодираха хората, останали си вкъщи (ВИДЕО)

Кампанията е предложена от специалиста по електронни табла Марио Евстатиев. С нея той иска  да обърне внимание на най-уязвимите, а именно нашите баби и дядовци. 

„Важно е хората да се вслушат в призивите на ген. Мутафчийски и на политиците, които се изказват всеки ден по медиите, за да можем отново да сме заедно след това и да преминем бързо през кризата с възможно най-малко щети“, каза Марио Евстатиев.

Българският лекарски съюз: Останете вкъщи през следващата седмица

Водачите от столичния автотранспорт са също от хората на първа линия. Въпреки редуцираня график, това остава основното превозно средство в столицата.

„Искам да използвам възможността и да благодаря на всички шофьори и на служителите, ангажирани в транспорта.Това са хора, които също рискуват здравето си в изпълнение на служебните си задължения“, каза Кирил Георгиев, директор на поделение „Малашевци“, Столичен автотранспорт.

„Призивът е и да обърнем внимание на близките си. „Всички ние разбираме, опасността която, в момента е надвиснала над България и над света. Призоваваме хората да си останат този Великден вкъщи, да празнуват със своите семейства и да се пазят“, каза още Евстатиев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП