Според тях българите са показали, че мислят не само за себе си, но и за всички, които се борят с COVID-19

Лекари от „Пирогов“ аплодират в този час всички хора, които спазват мерките в извънредното положение и така предпазват и себе си, и близките си, и хората на първа линия със заразата.

Лекари от цялата страна аплодираха хората, останали си вкъщи (ВИДЕО)

Призвани да бъдат далеч от близките си, лекари в цялата страна вчера аплодираха всички онези, които имаха избор да останат в домовете си на Цветница. Това се случва месец след като държавата обяви извънредно положение. Лекарите са на мнение, че в последните 30 дни, българите са показали, че мислят не само за себе си, но и за всички, които се борят с вируса на първа линия.

„Трябва да работим спокойно, а за да работим спокойно - някой трябва да остане вкъщи. Трябва да сме точни и всички да останат вкъщи“, казва д-р Евангелос Вавудакис - анестезиолог и реаниматор в „Пирогов“.

От Александровска болница директно се обърнаха към българите с думите „Благодарим, че останахте вкъщи!“.

От „Софиямед” пък изписаха призив – „Останете си вкъщи за здраве!”

Аплодисменти поднесоха и спешните медици от Бърза помощ в София, които срещат болните в домовете им и вече имат много заразени колеги.

„Изолацията трябва да бъде колкото се може по-голяма, за да бъдат гражданите живи и здрави. Привествахме ги по правлния начин, показахме им, че сме загрижени за техния живот, но и за нашия. Колкото по-малко ние работим, толкова по-здрави са хората“, коментира д-р Георги Гелев, който е директор на Център за спешна медицинска помощ, гр. София.

ЛЕКАРИТЕ ПРИЗОВАВАТ: Следващите 2 седмици са критични, нека си останем вкъщи!

Според директора на болница „Пирогов” д-р Асен Балтов плавното покачване на заразените с COVID-19 е дало възможност на лечебни заведения в страната да извършат сериозна реорганизация на отделенията си. „Дадоха ни глътка въздух, за да се реорганизираме, В „Пирогов“ не е имало инфекциозно отделение. Ние направихме цяла инфекциозна клиника с отделна реанимация. Щабът и правителството ни дадоха време, за да сме адекватни и да се подготвим“, посочва той.

Лекари ръкопляскаха още в Пловдив, Варна, Бургас.

„Останете си вкъщи, защото трябва да сте здрави и разбира се живи“, призовава още д-р Георги Гелев.

Към призивите на „Пирогов" тази вечер се присъединиха и лекарите от ВМА. "Благодарим на всички, които спазват ограниченията, въпреки трудностите!", написаха от Военномедицинската болница.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП