Краси Боев ни среща с един от най-големите фенове на марката - Костадин Милев

Краси Боев ни връща назад във времето цели 5 десетилетия до 1970 година. Тогава се ражда една легенда. По-възрастните зрители помнят, а по-младите са чували, че в онези времена покупката на кола е била малък семеен празник. И то не каква да е кола, а съветска Лада.

Тази година легендарният автомобил отбелязва своя 50 годишен юбилей. По този повод един от най-големите фенове на марката в България покани Краси Боев на празненство.

„На 19 април цялата модификация на колите Лада навърши 50 години. Първата такава кола излиза от производство на 19 април 1950г. Те са 6 автомобила – 2 сини и 4 червени. Това е легенда. Някой казват, че тези автомобили ги няма и не се движат, но те са тук и работят добре“, разказва Костадин Милев.

По негови думи нещата за Лада започват след символичната смяна на властта в СССР. Тогавашният премиер на Русия Алексей Косигин дава предложение за създаване на нов автомобил. Много руснаци са натоварени със задачата да намерят европейски автомобил на чиято основа да направят руския.

„Тук искам да развенчая един мит, че руснаците са откраднали Лада от италианците. Това не е вярно. Ладата е законно дете на лицензионен договор между руснаи и италианци“, добавя Костадин.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.