За побоя бяха задържани двама

"Мерките, които набелязахме, са - да се засили полицейското присъствие в селото, да се поставят неравности по пътя - тип "легнал полицай", да се увеличи видео наблюдението. Напоследък домовите кражби намаляха, но се засилиха престъпления, свързани с управлението на МПС без свидетелство или след употреба на алкохол", разказа за "Здравей, България" кметът на с. Литакова Пешо Младенов.

Пребиха жестоко музикант в Ботевградско (ВИДЕО)

В ботеградското село бе пребит музиканта Костадин Пенчев. А след репортаж на NOVA двама мъже, на 20 и 22 години, вече са обвинени за нанасяне на побоя, за който ви разказахме преди седмица. Нападението предизвика вълна от недоволство в местните.  Според лелята на задържаните, те са били предизвикани. Тя сподели, че племенниците й са кротки момчета с висше образование, а агресията в тях е предизвикана от обиди и под влияние на алкохол.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Обвиниха двама за побоя над музикант от Ботевградско (СНИМКИ)

В понеделник главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в населеното място по повод стартиралата акция срещу битовата престъпност в района. Местни жители коментираха, че в селото често се случват пререкания и скандали. Има и дребни кражби на селскостопанска продукция и частни домове.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.