Той е категоричен, че това трябва да бъде целта пред страната ни

„България има възможност да похарчи 12 милиарда евро. Това е огромна сума за страната ни и в обозримо бъдеще не виждам причина да получим наготово тези пари, за да направим реформа. И тук трябва да си поставим за цел да имаме абсолютно различна икономика и различни доходи”. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA”  Ивайло Калфин бившият социален и външен министър и съветник по бюджета на ЕС Ивайло Калфин. 

По думите му Европа ще търси резултати от страната ни именно по линия на неравенствата в доходите и ниската конкурентоспособност на икономиката.

„Има шанс при съгласие и мобилизация след 5 или 6 години ние да имаме доста по-различни доходи и икономика”, категоричен беше Калфин.

Бившият социален министър допълни, че с тези средства страната ни има възможност да има по-добра, по-технологична и по-зелена икономика, а работодателите да имат шанс да дават по-високи заплати на служителите си.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.