Случаят е от Бургас

Млад мъж в Бургас почина след дълго разкарване между няколко болници. Той е бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус, предаде БТА.

Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за COVID-19 бил отрицателен. Пациентът е препращан към няколко лечебни заведения и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

СЛЕД СМЪРТТА НА ПАЦИЕНТИ: Уволняват петима служители на болницата в Пловдив

36-годишният мъж първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко - започнал да диша трудно и извикали линейка. Майка му разказа, че близо час от Спешна помощ не дошли и за това семейството използвало собствен транспорт.

"Като дойдохме тук отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Дадоха ни документи, за да направим снимка", каза майката на пациента.

СИГНАЛ ДО NOVA: Отказват хоспитализация на възрастна жена с COVID-19 в тежко състояние

След снимката станало ясно, че мъжът е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. Затова пациентът е бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник", където починал.

Болници сигнализират за недостиг на лекарства

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.