През последната седмица са съставени 16 акта, а най-честото нарушение е неносенето или неправилното носене на маска

Спазване на метър и половина дистанция, контрол за носенето на маски, обозначителни табели и дезинфектант. За това са длъжни да следят собствениците и управители на търговски обекти в столицата. Спазват ли се противоепидемичните мерки в магазините в София, колко проверки са направени от началото на октомври досега и колко нарушения са установени, провери Гергана Найденова съвместно с екип на Столичния инспекторат.

Проверките започнаха от 10 октомври 2020-а година.  А най-много се следи за спазването на мерките в големите търговски вериги.

През последната седмица са съставени 16 акта, а най-честото нарушение е неносенето или неправилното носене на маска.

Как протича проверка на строителен обект? (ВИДЕО)

При съвместната проверка на екипа на NOVA NEWS и инж. Янислав Чулев от Столичната община не бяха открити нарушения. Обектите бяха изрядни откъм спазването на правилата, а някои от търговците споделиха пред камерата, че вече са свикнали на проверки.

За спазването на мерките на открито инж. Чулев поясни, че отговарят от полицията.

Още по темата, гледайте днес в предаването "Социална мрежа" от 15.30 ч.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си