От 8 януари срокът е скъсен

Столичната община вече ще премахва по-бързо излезлите от употреба автомобили, паркирани на общински или държавен терен. Досега трябваше да минат две години, след като е изтекла валидността на последния годишен технически преглед.

Кола за скрап след катастрофа с безпризорен кон (ВИДЕО)

От 8 януари обаче, с постановление на Министерския съвет този срок е скъсен на три месеца. С неговото влизане в действие, броят на излезлите от употреба коли се увеличава значително.

„Кметът на съответния район сформира комисия с представител на Столичния инспекторат, на районната администрация и на районното управление на СДВР. Когато тази комисия установи, че даден автомобил и излязъл от употреба, поставя стикер и предписание”, заяви инж. Полина Асенова.

НА ПРОИЗВОЛА: Изоставени на пътя коли пречат на движението

„С това започва да тече 3-месечен срок за доброволно преместване, като се съставя и констативен протокол за техническото състояние на автомобила”, казва още тя.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.