Тя започва да играе шах едва 4-годишна и смята, че постиженията си дължи на много труд и постоянство

Нургюл Салимова е гросмайстор при жените. Шампионка на България 10 пъти в различните възрастови групи. Тя започва да играе шах едва 4-годишна и смята, че постиженията си дължи на много труд и постоянство. Какви за мечтите на младата шампионка и на къде се е насочила, разказва в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS.

"Разглеждахме нови дебюти, нови варианти за стратегии в шаха. Тренирам повече, тъй като съм вкъщи по цял ден, а и съм на индивидуален план на обучение",  сподели шампионката.

Мотивира се като погледне наградите си, става й ясно, че е добра в това, което правя, да не се колебае. А най-голямата й мечта е да стане световна шампионка за жени. Но преди това трябва да стане гросмайстор и да влезе в топ 10 при жените.

Какво да очакваме от София филм фест? (ВИДЕО)

Винаги е била в топ 5 в света във възрастовата си група и е усещала очакванията върху себе си. Но вече го няма притеснението от преди.

След 3 дни й предстои престижен турнир в Испания с 8 топ участници. А сред нейните идоли е гросмайсторът Магнус Карлсен.

По нейните думи шахът те прави по-дисциплиниран и отговорен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.