Сложната ситуация и изолацията по време на извънредното положение доведе и до бум в разводите

Сложната ситуация и изолацията по време на извънредното положение доведе и до бум в разводите. Делата за разтрогване на брака вече могат да се случват и онлайн. За съжаление тази тенденция нараства в световен мащаб.

"Причините за раздели и разводи са нашите човешки нужди, които остават незабелязани. Когато останем заедно по-дълго време, те избликват, избухват", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS медиаторът Катина Клявкова.

"Най-дребните неща могат много да изнервят, ако човек не познава начин първо да ги комуникира със самия себе си и след това да ги изговори ефективно с партньора си. Тогава се получава избухването.", добави още медиаторът.

Тя информира, че вече е налице начин да се гледа разводно дело онлайн в съда, като това е станало, и то благодарение на ситуацията с пандемията, причинена от заразата.

Ще можем да се развеждаме онлайн и след пандемията

"Но има и курс за медиатори - специалисти, с чиято помощ може да  се предотврати ненужното стигане до края на един брак, до края на семейството, като при провеждането му се спазват всички противоепидемични мерки.", каза още Катина Клявкова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.