Била помолена от Община Левски да напусне жилището, предоставено от тях

Самотна майка с две деца е на път да остане на улицата по време на пандемия. Причината - била помолена от Община Левски да напусне жилището, предоставено от тях, тъй като придобила къща. Постройката обаче не става за обитаване.

Днес, на 1 април, не на шега жената и двете й деца трябва да напуснат апартамента, но няма къде да отидат, а имуществото им все още е в общинското жилище.

„Миналата година майка ми купи къща на децата. Когато подновявахме документите за общинското жилище, тази къща излезе в регистъра. Тя обаче не е годна за живот и предстоят много ремонтни дейности. Средствата, с които разполагаме, не позволяват да ги извършим в кратък период от време”, разказва майката на двете деца.

 

 

Тя написала молба и помолила да бъде оставена в общинското жилище още няколко месеца.

„Общината не гони никого. Десислава е дългогодишен ползвател на жилището. Октомври месец те са придобили имот и според наредбите трябва да освободят жилището. Три месеца след придобиването на къщата, те продължиха да използват апартамента. Комисията обаче нямаше право да продължи искането им за обитаване”, казва кметът на Левски Любка Александрова.

Повече по темата гледайте във видеото