България загуби естрадната прима навръх Гергьовден

Навръх Гергьовден България загуби една от легендите на група „Тоника” – Ваня Костова. Естрадната прима си отиде на 64-годишна възраст. За музиката и живота на момичето с очилата и ангелския глас разказват певецът Веселин Маринов и композиторът Стефан Диомов.

Отиде си звездата на българската естрада Ваня Костова

„Ваня беше необикновен човек. Спомням си първите години, когато основавахме „Тоника” и тя напредваше, с всеки ден ставаше все по-добра певица. Тя е необикновена певица, защото интерпретира по неповторим начин, с дълбок и вълнуващ глас”, сподели Диомов.

„Тя беше с комплекс, че хората не я харесват достатъчно и че тя прави недостатъчно за хората. Понякога това я правеше мълчалива и недоволна от концертите, които правихме”, добави композиторът.

СПОМЕН ЗА ВАНЯ КОСТОВА: С какво ще запомним талантливата певица?

„От няколко дни слушам само нейните песни и в съзнанието ми изплуват първите спомени с Ваня. Първият е от „Студентски град” в общежитието, когато тя една вечер влезе в моята стая, чувайки ме, че пея. Нашето приятелство е оттогава”, разказа Маринов.

„Ваня побъркваше хората в залата с това, че спираше всякакъв вид акомпанименти и пееше само със своя неповторим и уникален глас. Никой не може да я повтори и да я имитира”, каза още певецът.