Вижте какво коментира той в студиото на „Здравей, България”

Иво Прокопиев изпрати публично писмо до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Темата коментира самият бизнесмен в студиото на „Здравей, България”.

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”, каза той.

„Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, допълни още той.

„Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група на „Капитал” и „Дневник”, би трябвало да има само подкрепа. Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алиансът на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДПС, а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му, когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място. „В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес, бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.