Проблемът на БСП е, че цели структури са доста готови да подкрепят друг проект, смята Кутев

„Обществото няма нужда от нови политически проекти". Така говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира в предаването „Твоят ден” слуховете за бъдеща формация на Кирил Петков и Асен Василев.

„Дали те ще правят нов проект, не знам, това е техен избор. Но няма как да отида в нов проект. От 20 години съм член на БСП, член съм на Националния съвет, на Изпълнителното бюро, моята партия си е БСП, при мен е наследствено”, заяви Кутев.

Той каза още, че няма информация някой да се опитва да отцепи структури от БСП.

Националният съвет на БСП заседава, протест иска оставката на Нинова

„Според мен проблемът е не, че някакви хора уговарят структурите, а, че някои структури са доста готови да подкрепят друг проект. Нинова пак се опитва да прехвърли вина върху някакви хора”, заяви Кутев.

Според него големият проблем на БСП е до каква степен партията е готова да мотивира хората за подкрепа.

„Ако се окаже, че част от хората не са готови да подкрепят БСП, а са тръгнали на другаде, това не е проблем на хората, а на ръководството на БСП. Аз на мястото на ръководството на партията бих се съсредоточил върху това какво правя, а не върху това да обвинявам други хора за собствените си провали. Надявам се, че на тези избори БСП най-накрая ще спре спада надолу”, заяви Кутев.

И определи резултатите на БСП от последните избори като „историческа загуба”.

„Има шанс в момента. Само преди година и половина изкарвахме реални 1 милион гласа, сега – 360 000. Дали гласовете ще тръгнат нагоре или надолу, това е въпрос на добро управление. 360 000 гласа е под минимума. Ядрото не е гласувало за БСП. Възможността да сме минали през дъното и да тръгнем нагоре е реална”, каза Кутев.

Кирил Петков: Не съм говорил с Радев за участие в новия служебен кабинет

Преди това обаче е следващото служебно правителство. Какъв ще е съставът му трябва да определи президентът, припомни Кутев. Дали самият той ще бъде говорител отново, зависи от следващия премиер.

Той определи работата на настоящето служебно правителство като много силна.

Няма да има проблеми с организацията и провеждането на изборите, смята Кутев. И допълва: „От разговорите с ЦИК разбрахме, че могат да бъдат доставени още 1000-2000 машини, които да дублират гласуването в най-големите секции”.