Много фериботни линии временно не работят

Всички начални и средни училища на йонийските острови Корфу и Паксой останаха затворени в четвъртък, четири полета до Корфу бяха пренасочени, а няколко фериботни курса - отменени, заради лошото време в южната ни съседка.

Торнадо и наводнения нанесоха големи щети в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два самолета, пътуващи от Атина към Корфу, бяха принудени да се върнат в столицата, а полет от Неапол промени посоката си и завърши в Атина.

Порои причиниха наводнения в Югозападна Испания

Фериботните услуги до Закинтос и Кефалония са преустановени поради силния вятър, а маршрутите Закинтос-Килини и Кефалония-Килини няма да работят до 18:00 ч., когато се очаква ново съобщение. Фериботите от открит тип ще останат на котва в пристанищата на Корфу, Игуменица и Лефкими, докато фериботните маршрути с кораби от закрит тип засега продължават да се обслужват. Пристанищната администрация на Корфу съобщи, че ветровете в Йонийско море са достигнали 7-8 по скалата на Бофорт.

Гражданска защита изпрати SMS съобщения на спешния номер 112 до жителите на Корфу и Паксой, в които ги призова да ограничат пътуванията си в районите, които може да бъдат наводнени заради бурята.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС