"Аз подадох сигнал, знаех, че ще има реакция", заяви той

Кандидатът за президент, издигнат от ВМРО - доц. Милен Михов отговори на обвиненията, отправени срещу него от Великотърновския университет (ВТУ). Преди дни от висшето учебно заведение заявиха в официална позиция, че доц. Михов е уволнен дисциплинарно заради уронване престижа на учебното заведение.

ВТУ: Кандидат-президентът на ВМРО не работи в университета, беше дисциплинарно уволнен

„От дълго време водя война с ректора, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, коментира Михов в ефира на Здравей, България".

Той обясни, че преди три години е изпратил сигнал до прокуратурата във връзка с обучението на 175 италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност. „Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италианци, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.

„Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаех, че ще има реакция. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, каза още доц. Михов.

ВМРО се регистрира за участие в президентския вот (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той категорично отхвърли твърденията за това, че „обръчи от фирми на ВМРО” са участвали в ремонтите на университета. „В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, каза доц. Михов. В нея, като мотив за уволнението му, бил записан подаденият сигнал до прокуратурата и МОН.

Кандидатката за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова обясни мотивите си да се включи в надпреварата. „Сред нашите приоритети са силна отбрана, съхраняването на българското семейство, защита на българския интерес в Северна Македония”, каза Цветкова. 

„ВМРО си дава сметка къде се намира и какво може да постигне на тези избори. Членувам в партията от 27 години. Ние не сме издигнати от Инициативен комитет и не сме наемници на никого”, коментира доц. Михов. Той подчерта, че номинацията му дошла от младежката организация на ВМРО и е горд с това.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.