Филмовата звезда е предоставила 10 000 паунда на бащи, изминали 300 мили пеша за благотворителната организация

Австралийската актриса Никол Кидман е дарила 10 000 паунда за трима британски бащи, които са изминали 300 мили пеша за благотворителна организация за предотвратяване на самоубийства, след като дъщерите им са отнели живота си, съобщи Си Ен Ен

Кидман заяви, че е дълбоко развълнувана от усилията на тримата мъже, които прекарали две седмици в ходене из Великобритания.

Тримата завършиха похода си в събота и събраха десетки хиляди лири за благотворителната организация за превенция на самоубийствата Papyrus.

Кидман заяви пред благотворителната организация, че е чула за пътуването им по телевизията и е била дълбоко развълнувана от необикновеното им начинание - за какво и защо вървят.

"Трима напълно брилянтни бащи правят напълно брилянтно нещо в полза на толкова много хора. В навечерието на епичния им поход в събота и вдъхновена от Даниел Крейг, който ги подкрепи в началото на пътуването им, аз ще отделя 10 000 паунда, за да подкрепя техните усилия за набиране на средства", каза тя в изявление, публикувано от благотворителната организация.

Анди Айри, Майк Палмър и Тим Оуен са загубили дъщерите си заради самоубийства през последните години и от 9 октомври вървят пеша между родните си градове, за да набират средства.

"Силно вярвам, че в момент на мрак дъщеря ми е взела погрешно решение. Две минути по-рано или по-късно всичко щеше да бъде различно", казва в съобщение за пресата Оуен, чиято 19-годишна дъщеря умира от самоубийство през март 2020 г.

"Като повишаваме осведомеността, се надяваме да предотвратим други семейства да изпитат такава неописуема болка и да извлечем нещо положително от пълното опустошение от загубата на дете заради самоубийство", добави Айри, чиято дъщеря умира на 29 години.

Те завършиха похода в събота в Норфолк, Източна Англия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС