Засега няма данни за сериозно пострадали и жертви

Силно земетресение с магнитуд 6,5 удари днес Тайван, разлюля сградите и накара хората да избягат на улицата. За известно време спря и част от обществения транспорт, предаде ДПА.

Земетресението бе регистрирано в 1.11 ч. местно време на дълбочина 66,8 км и бе последвано от вторичен трус с магнитуд 5,4, съобщи метеорологичната агенция на Тайван. Епицентърът на труса е бил в Североизточен Тайван, но земетресението е усетено на целия остров. Засега няма данни за сериозно пострадали и щети.

В столицата Тайпе за около 40 минути е било спряно метрото, а в страната са спрели някои от високоскоростните влакове. В селски райони в източната част на страната има пропаднали планински пътища и шосета, затрупани с кал с отломки.

Държавната Централна информационна агенция съобщи, че ядрените централи и технологичните паркове, в които са разположени важни високотехнологични компании за производство на полупроводници, не са засегнати. Властите не изключват възможността в близките дни да има още силни вторични трусове.

Земетресение разтърси североизточната част на Тайван

Земетресението е продължило няколко минути и е било едно от най-силните от 1973 г. През септември 1999 г. намиращият се в земетръсна зона остров бе разлюлян от земетресение с магнитуд 7,3, което отне живота на над 2400 души.

Трус удари остров Бали, има жертви (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА