17 души са ранени

Седемнадесет души в превозните средства са пострадали при инцидента, станал в участъка на магистралата Сапанджа в северозападната провинция Сакария, съобщи в. „Сабах“.

В катастрофата са участвали микробуси, леки и товарни автомобили, които са се движили по участък от пътя, водещ към столицата Анкара. На място са изпратени линейки, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за движение към Анкара за около час, преди екипите да премахнат отломките, оставени от превозните средства, участвали в катастрофата, а ранените бяха откарани в близките болници.

Турция някога беше известна с големите жертви при пътнотранспортни произшествия, нещо, за което бяха обвинявани както безразсъдните шофьори, така и лошите пътни условия. Пътната инфраструктура се подобри значително през последното десетилетие с изграждането на разделени платна в двете посоки на магистрали с повече ленти.

Страната продължава да предприема няколко стъпки а безопасност на движението .

Въпреки това жертвите все още са чести, макар и по-малко. Миналата година 4866 души загинаха при над 983 000 пътно-транспортни произшествия, въпреки че броят на пътнотранспортните произшествия е намалял с над 15% спрямо 2019 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС