Кралското семейство е на тридневна визита в страната

Британският принц Чарлз и съпругата му Камила пристигнаха днес на тридневна визита в Йордания, чиято цел е да укрепи отношенията между двете съюзнически държави, предаде Асошиейтед прес. Визитата е част от първата дипломатическа обиколка на принц Чарлз от началото на пандемията от коронавируса.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РАЗХОДКАТА НА ЧАРЛЗ И КАМИЛА ТУК

Британският престолонаследник и съпругата му бяха посрещнати на летището от почетен караул от йордански гвардейци. Двамата се срещнаха с йорданския крал Абдула Втори и кралица Рания в кралския дворец в столицата Аман, а след това заминаха с електрически автомобил за свещения за християните археологически комплекс Магтас. Според християнската традиция това е мястото, където Йоан Кръстител е кръстил Исус в река Йордан.

Представителите на британското кралско семейство ще посетят и други религиозни и исторически места, преди да заминат в четвъртък за Египет.

Британското посолство съобщи миналия месец, че визитата има за цел да заздрави, датиращите от един век "тесни двустранни връзки". Тя поставя акцент върху борбата с климатичните промени след конференцията за климата в Глазгоу, както и върху религиозната толерантност.

Йордания е основана като емирство и британски протекторат през 1921 г., а през 1946 г. провъзгласява пълна независимост. Двете страни поддържат тесни дипломатически отношения и връзки в областта на сигурността.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА